Waarom SEO-optimalisatie?

Je hebt de term vast al honderden keren gehoord: Search Engine Optimization, afgekort SEO. Misschien heb je zelfs al een idee wat het inhoudt, of dat het iets met Google te maken heeft. In deze blog geven we een korte uitleg van wat SEO inhoudt, en waarom het belangrijk is voor jouw website.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel optimisatie voor zoekmachines als Google en Bing. Het spreekt voor zich dat het van belang is dat klanten je site kunnen vinden via deze zoekmachines, maar waarom gebeurt dat niet vanzelf? Kort gezegd heeft dat te maken met de manier waarop zoekmachines bepalen welke sites er bovenaan komen te staan. Het is immers zo dat er op het internet anno 2022 miljarden websites staan. Zelfs een vrij specifieke zoekopdracht als “tegelzetter Rotterdam” zal daarom ook een gigantisch aantal resultaten opleveren (99.800 op het moment van schrijven, om precies te zijn). Als jouw bedrijf helemaal onderaan deze lijst met resultaten komt te staan, zal geen enkele klant er ooit terecht komen. Dit is dan ook precies de reden om aan SEO te doen. Daarvoor ben je bij ons aan het goede adres!

Hoe werkt zo’n zoekmachine eigenlijk?

Om te zorgen dat je site zo hoog mogelijk in Google komt te staan, is het belangrijk om te begrijpen hoe zo’n zoekmachine eigenlijk bepaalt wat er vooraan komt te staan. Hoewel de precieze code van bijvoorbeeld Google natuurlijk beroepsgeheim is, zijn er toch een aantal algemene technieken die eigenlijk iedere zoekmachine gebruikt.

Ten eerste gebruikt iedere zoekmachine een crawler: een robotje dat het hele internet afspeurt op zoek naar websites. Zodra jij je website online zet, merkt deze crawler dat op en verzamelt hij zo veel mogelijk informatie over je website. De crawler leest iedere pagina en houdt daarbij rekening met honderden factoren. Daarnaast kijkt de crawler ook welke ándere sites er allemaal een link naar jouw site hebben. Hoe vaker meer van deze externe links, hoe beter. Vergelijk het maar met een goede film. Als al jouw vrienden het over dezelfde film hebben, is de kans groot dat jij hem ook wil zien.

Ten slotte worden al deze factoren samengevoegd tot een beoordeling van je website. Deze beoordeling is geheim, wat betekent dat je hem niet in kunt zien, maar hoe hoger de beoordeling, hoe hoger je site op Google komt te staan. Het doel van SEO is nou precies om deze beoordeling zo hoog mogelijk te krijgen door op al die honderden factoren te letten.

Hoe ‘doe’ ik SEO?

Het bijhouden van de honderden factoren die je beoordeling op bijv. Google beïnvloeden, is geen eenvoudige zaak. Het gaat hier immers om zowel de inhoud van je website, als de structuur en opzet ervan, maar ook over meer technische zaken in de code van de website. Om met dit brede scale aan onderwerpen rekening te houden zijn SEO-experts in het leven geroepen, en daarvoor ben je dus bij ons aan het juiste adres! Neem contact met ons op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik u helpen?